Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، شکوفه بنک دار عصر شنبه درپنجمین کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان که به میزبانی علوم دانشگاه پزشکی گلستان برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر بهداشت جهانی آمار افرادی که در جهان مبتلا به بیماری سل هستند ۱۰.۴ میلیون نفر تخمین می زند، در حالی که حدود سه میلیون نفر هم در دنیا بیماری سل را داشته اما اطلاعاتی از آن ها در دست نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ۱.۲ میلیون نفر از این آمار افرادی هستند که بیماری سیل و ایدز را همزمان دارا هستند، از طرفی دیگر ۱.۷ میلیارد نفر آلوده به میکروب سل هستند و قابلیت انتقال آن را ندارند.

نماینده دفتر تغذیه وزارت بهداشت اظهار کرد: آمار افرادی که در ایران مبتلا به سل هستند در پایان سال ۹۶، ۹ هزار نفر برآورد شده و این در حالی است که حدود چهار هزار نفر بیماران مبتلا به سل در کشور گمشده هستند و هنوز تشخیص داده نشدند.

وی افزود: سیستان و بلوچستان و گلستان جزو استان های پرشیوع این بیماری در سطح کشور هستند و مرد ها و افراد سالمند بیشتر به این بیماری در کشور ما مبتلا می شوند.

بنکدار گفت: آمار مبتلا به بیماری سل در ایران از هر صدهزار نفر ۱۴ نفر بوده، اما این آمار در کشورهای همسایه ما بیشتر است به گونه ای که در ترکمنستان از هر صدهزار نفر۶۰ نفر و در افغانستان از هر صد هزار نفر ۱۹۸ نفر به بیماری سل مبتلا می شوند.

وی ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی در تلاش است که تا سال ۲۰۵۰ میزان ابتلا به بیماری سل در جهان را به صفر برساند یعنی در هر یک میلیون نفر تنها یک نفر به سل مبتلا شود، اگر ما با این وضعیت ادامه دهیم به آمار ۵۵ نفر در یک میلیون نفر می رسیم.

 نماینده دفتر تغذیه وزارت بهداشت حمایت های اجتماعی را عامل موثری در کنترل بیماری سل نام برد و افزود: این حمایت ها از سمت گروه های مختلف می تواندروند بهبود را سرعت بیشتری بخشد.

بنکدار ادامه داد: افرادی که مبتلا به سل هستند در صورت سرفه می توانند بین ۱۰ تا ۱۵ نفر از اطرافیان خود را طی یک سال به عفونت این بیماری مبتلا کنند.

وی تصریح کرد: اگر شیوع سل در جامعه ای کم باشد، تراکم جمعیتی و  میزان نزدیکی تماس کم باشد و فضایی که فرد در آن زندگی می کند تهویه مناسب و نورمناسبی داشته باشد، قطعا چرخه ابتلا به عفونت راشکسته ایم.

بنکدار گفت: وقتی فردی که مقابل سرفه های یک بیمار مبتلا به سل قرار بگیرد و آن فرد کودک یا فرد مسنی باشد، ایدز داشته باشد، دارای سوءتغذیه یا بیمار پیوندی باشد به وضوح سل را دریافت می کند.

کد خبر 4517575

منبع: مهر

کلیدواژه: بیماری سل گرگان وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۴۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را این استان دارد | بیشترین گزیدگی ها مربوط به کدام حیوان است؟

به گزارش همشهری آنلاین،‌ دکتر محمد جعفرزاده ، از استقرار و خدمات رایگان ۱۷ مرکز شبانه روزی در سطح استان برای حیوان گزیدگی خبر داد و تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۵ هزار و ۸۵۸ نفر حیوان گزیدگی گزارش شده بود که در سال ۱۴۰۲ این آمار به ۶ هزار و ۷۳۷ نفر افزایش یافت.

وی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد موارد حیوان گزیدگی مربوط به گروه سنی زیر ۱۵ سال است، اظهار کرد: ۷۷ درصد حیوان گزیدگی توسط سگها، ۱۷ درصد مربوط به گربه ها، ۲ درصد توسط گاو و گوسفندان و ۴ درصد نیز توسط سایر حیوانات انجام می‌شود.

معاون بهداشت علوم پزشکی اردبیل ادامه داد: ۴۹ درصد حیوان گزیدگی توسط سگهای ولگرد و ۵۱ درصد نیز توسط سگهای دارای مالک صورت می گیرد، اما با توجه به اینکه سگهای ولگرد شهری و روستایی واکسیناسیون ندارند، گزیدگی این سگها بیش از اندازه خطرناک هستند.

جعفرزاده با بیان اینکه تاکنون مرگ انسانی ناشی از هاری در استان اردبیل گزارش نشده است و انتقال بیماری هاری بسیار نادر است، افزود: این بیماری در صورتی از طریق انسان به انسان انتقال می یابد که با عدم اطلاع پیوند اعضاء انجام شود.

این مقام درمانی و بهداشتی اردبیل با اذعان بر اینکه استان اردبیل جزو استان هایی با بروز بالای حیوان گزیدگی است، خاطرنشان کرد: بیماری هاری درمان ندارد. هم استانی ها در مواجه با حیوان گزیدگی از پانسمان و بخیه اجتناب نمایند و حتما محل حیوان گزیدگی را به مدت ۲۰ دقیقه با صابون و آب پرفشار شستشو دهند و سپس با محلول بتادین ضدعفونی کنند.

کد خبر 849437 منبع: ایسنا برچسب‌ها بهداشت عمومی خبر مهم استان اردبیل سگ بدون صاحب

دیگر خبرها

  • اردبیل بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را دارد
  • بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را این استان دارد | بیشترین گزیدگی ها مربوط به کدام حیوان است؟
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • با همه بارش‌ها، ۲۲ استان هنوز دچار خشکسالی است
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • عملکر درخشان دانشکده علوم پزشکی چابهار در دو سیل اخیر/ برنامه‌های مراقبتی بدون وقفه تداوم دارد
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در ایران / آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها